2.10.2014

The dress

Käväisinpäs tuossa viime viikonloppuna sovittamassa muutamia hääpukuja. Tästä kiitos oma-aloitteiselle äidilleni, joka varasi sovitusajan ja pakotti minut Ouluun asti sovitusreissulle. Pukukaupassa selvisikin, etten ole yhtään liian aikaisin pukuja sovittamassa, koska uusi puku pitäisi mielellään laittaa tilaukseen jo puoli vuotta ennen hääpäivää! Ei ollut käynyt mielessäkään, että tilaukseen pitäisi varata noin paljon aikaa. Meinasi hätä tulla, että en ehdi nyt ennen vuodenvaihdetta etsiskelemään pukua kovin kaukaa, kun on tuo koulukin nyt pahimmassa viimehetken paniikkivaiheessa.

Pätin, etten halua nyt tässä vaiheessa käyttää enempää energiaa puvunvalintaan, joten todennäköisesti valitsen jonkun sovittamistani puvuista enkä edes käy enää muissa paikoissa etsimässä. Sovittamistani puvuista kolme nousi selvästi suosikeiksi. Jokaisessa niissä on jotain hyvää ja jotain huonoa, niin kuin varmaan kaikissa puvuissa on - eihän täydellistä ole olemassakaan.

Puku 1.

Kenneth Winston Premiere - Style LV93
Puku 1
 Tämä oli sovittamistani puvuista kallein. Uutena hintaa olisi ollut noin 1600 euroa, mutta onneksi minun koossani oli liikkeessä myynnissä myös kerran vuokralla ollut kyseinen puku, jonka hinta oli 1000 euroa. Tämän puvun vahvuus on kaunis pitsi. Miinuksia tässä puvussa on väri, laahus ja koristeet vyötäröllä. Väri on  sinäänsä ihan ok, mutta olisin toivonut vähemmän valkoista sävyä esimerkiksi kulta, roosa tai joku samppanjan tyyppinen väri, josta ei ensimäisenä tule mieleen valkoinen. Jos päädyn tähän pukuun, siitä lyhennetään laahus pois ja koristeet vyötäröltä nypitään irti. Vyötäröllä saisi olla kuitenkin vyönauha.

Tässä puvussa on muuten nauhakiinnitys. Se on ihan ok, mutta toisessa sovittamassani saman mallisessa puvussa oli ihana avoin selkä ja napitus, johon ihastuin täysin. Se olisi ollut tähänkin mekkoon parempi vaihtoehto kuin nyöritys.


Puku 2.

Puku 2

On kyllä melkoinen ihme, että edes sovitin tällaista tylliprinsessamekkoa! Tämän puvun ainoa hyvä puoli oli sen väri. Nettihauilla en valitettavasti löytänyt kuvaa tästä puvusta sen värisenä, jona sovitin sitä :( Väri oli aivain ihana roosaan taittava ivory. En katsonut kaupassa värin varsinaista nimeä enkä osaa oikein edes kuvailla väriä. Väri oli kaiken lisäksi vivahteikas ja näytti eri valossa vähän erilaiselta. Olisin valmis ostamaan tämän puvun pelkästään sen värin perusteella.

Itse pukuhan ei ole minun tyyliäni laisinkaan. En varmaan pystyisi kävelemään tuon kuohkean tyllihelman kanssa. Kapeat trumpettimalliset mekot ovat muutenkin enemmän makuuni. Lisäksi tässäkin puvussa on liikaa blingblingiä vyötärönseudulla ja kaula-aukko on liian syvä. Toppiosassa oli kyllä kaunista pitsiä ja plussaa olkaimista, joita olin alunperin toivonut hääpukuuni. Hinta tälle puvulle oli 1350 euroa.

 Puku 3.

What's on your mind?
?
Tämä jääköön yllätykseksi. Ihan vain sen takia, etten löydä kuvaa tästä mekosta. Kyseessä on siis trumpettimallinen sweetheart pääntiellä varustettu pitsipuku, jossa on ihan pienen pieniä kiviä siroteltu sinne tänne helmaan. Eivät siis häiritse yhtään, eikä ole liikaa loistetta minun makuun. Tämän puvun pitsin kuviointi ei ollut läheskään yhtä upea kuin ensimmäisenä esitellyssä puvussa. Tässä puvussa ei ollut myöskään laahusta juuri nimeksikään, mikä on hyväasia. Tämän puvun vahvuus oli myös tuo aiemmin mainitsemani avara selkä ja napitus. Väriltään tämä puku oli hopeaan taittava, koska pitsin alla oleva kangas oli hopeinen ja itse pitsi valkoinen. Tietyssä valossa puku näytti jopa vaaleansinertävältä. Tähänkin pukuun lisäisin vyötärölle nauhan, koska muuten kokonaisuus on todella pelkistetty ja melkeinpä tylsä. Vyötärönauha tuo sopivan lisän kokonaisuuteen. Tämän hinta oli muistaakseni noin 1200 euroa.

Hankalaa eikös? Ei saa olla blingiä, mutta ei saa olla tylsä. Värin pitää olla vaalea, muttei kuitenkaan valkoinen, jne.. Kriteereitä riittää, mutta minkä näistä sitten valitsen? Se selviää ensi viikolla kun menen uudelleen sovittamaan näitä pukuja. Tai ehkä liikkeestä löytyy vielä joku uusi ässävaihtoehto, joka olisikin se oikea minulle.

9 kommenttia:

 1. Hyvä, että olet ollut ajoissa liikkeellä! Monelle tosiaan tulee yllätyksenä tuo pukujen pitkät toimitusajat - missään kun ei enää ole varastoa, vaan ne tehdään tilausten mukaan. Sanoisin, että ei tässä nyt vielä niin paniikki ole. Aivan hyvin kerkiät vielä vuoden loppuun pukuja katselemaan. Valtaosalle merkeistä 4 kuukautta riittää aivan hyvin, joten vedä henkeä. :)

  Rohkaisisin sinua kuitenkin vielä käymään sovittamassa jossain toisessakin liikkeessä. Varsinkin tuo nro 2 kun ei tunnu yhtään olevan sinua, vain väri natsaa. Ota sellainen puku, missä olo on hyvä, voit rauhassa unohtaa sen, tuntea olosi hyväksi ja keskittyä itse päivään! Oulussakin on aika mukavasti liikkeitä, ja varmasti valikoimaakin on yhtä reilusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustavasta kommentista! Toivottavasti tämä tuleva sovitus selkeyttää vielä ajatuksia ja saattaa jopa vahvistaa tunnetta siitä, että etsintöjä kannattaisi vielä jatkaa. Olet kyllä oikeassa, että tuo kakkospuku ei varmaan oikein minulle sovi - pitää nyt vain päästä yli siitä väri-ihastuksesta että voin unohtaa tämän puvun :)

   Poista
 2. Upeita pukuja molemmat!

  http://lamoreindimenticabile.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. minä haluaisin esim. tuon ekan puvun tyylisen tai pitsihihallisen version

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihallinen malli olisi myös aivan ihana! Meinasin itsekin sovittaa sellaista, mutta päädyin kuitenkin siihen että hihaton puku on enemmän minun tyyliä :)

   Poista
 4. Anonyymi2.11.14

  Joko mekko kaupat on tehty? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on! Mekko odottelee nyt ompelijalle pääsyä. Siitä enemmän juttua sitten myöhemmin :)

   Poista
 5. Pidän peukkuja, että sopiva puku on löytynyt! Kävitkö useammissa liikkeissä Oulussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin sen verran hätäinen että tyydyin katsomaan vain yhden liikkeen valoikoiman. Katariinasta puku siis lähti mukaan toisen sovitusreissun jälkeen :)

   Poista